Contoh Geguritan Tema Harapan

Posted on

kumpulan geguritan bahasa jawa tema cita-cita

1. “PANGGADANGE SIMBOK”
Oleh: Mulyanto S.Pd

Sineksen pleteking bagaskara tabuh sapta
Eee… siponang mijil kakung kang kadomo-domo
Nandakake sih katresnane wongtuane
Ing ari dasa kapangku wulan kapingtri
Nuwuh ing warsa sewu sangangatus sewidak enem

Kekudangane…siponang.. kekudangane
Lamun anaing rejane jaman siponang…
Ing samadyaning lakumu mugi tansah
Winengku mring katresnan ing sesami
Obahing lathi laku lampah gawa berkah
Nindakake panggadange simbok…Siponang dadyo

Mulya linambaran raos bekti
Uga tan kendat dedepe mring Gusti
Labuh labet bekti sesami
Yekti nuwuhke satria Nagari
Andum ngilmu nata budi
Nindakake prasetya tamtomoning praja
Tumujuning jagad sesrawungan
Obahing kekarepan lan gegayuhaning atmaja siswa

Gravatar Image
Dimulai dari nol, tidak tahu apa-apa dan tidak memiliki apa-apa. Terus mencoba maju untuk menjadi orang yang bisa bermanfaat dan berguna untuk yang lainnya. Tidak ada yang tidak mungkin, karena itu saya akan tetap mencoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.