Contoh Geguritan Tema Persahabatan dan Pertemanan

Posted on

Contoh Geguritan Tema Persahabatan dan Pertemanan

1. “LAYANG IKI KANGGO SLIRAMU”
(Intan Nukhi Adhiya)

Layang iki kanggo sliramu
Layang batin kang ora bakal pernah kok woco
Aku arep ngilang sakwetara
Menawa setahun nanging ora merga wong liya
Merga aku kudu fokus ngadepi perkara
Perkara kang wis suwi dadi kekarepan ati
Kang ijih ora kena diganggu sapa-sapa
Aku arep jaluk ngapura
Menawa ilange awakku marahi sliramu lara
Nanging aku iki wis tuwa
Lan aku durung olih apa-apa saka uripku iki
Aku nyuwun ngapura

2. “KANGGO KANCA”

Biyen, tanganmu genggem tanganku
Biyen, pundakmu enek kanggo aku nangis
Biyen, guyumu nentremke atiku
Nanging saiki….
Tangan, pundak, guyumu ilang saka uripku
Kanca-kancaku kabeh,bayangna
Apa sajatining kahanan sajroning dunya
Yen ora ana welas lan asih
Ora ana uga kekancanan tanpa pamrih
Ing sakjroning manah atiku
Aku ngrasakna kepengin ngamuk wektu iku
Kanca lan kancaku
Elinga rasa atiku iki
Jaganen rasaning welas asih iki

3. “SAHABAT”

SAHABAT kuwi…..
sanuli teka jero kuripan awake dhewe
becik kuwi seneng utawa rudatin
ora butuh celathu dheweke mesti krungu
kabeh cerito arep tercampur karo bumbu kisahnya
Menegur kala awake dhewe salah njupuk jangkah
Menyokong kala awake dhewe ngalungguhan siji keputusan
tanggung jawab walau ora melu marakake
Meniupkan hawa ketentraman kala awake dhewe terbalut jero emosi

lan…
sanuli mangkono nganti takdir misahake

Gravatar Image
Dimulai dari nol, tidak tahu apa-apa dan tidak memiliki apa-apa. Terus mencoba maju untuk menjadi orang yang bisa bermanfaat dan berguna untuk yang lainnya. Tidak ada yang tidak mungkin, karena itu saya akan tetap mencoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.